Škumpa garbiarska je opadavý strom dosahujúci výšku až 4 m, ktorý bol pôvodne rozšírený v Stredozemí a juhozápadnej Ázii. Predmetom zberu sú plody – chlpaté kôstkovice charakteristickej červenej farby. Namletím týchto plodov sa získava korenie sumah (niekedy aj sumaq). Sumah vyniká svojou temne červenou farbou a kyslou chuťou. Je súčasťou tureckej a arabskej kuchyne , kde sa používa na ražnené mäsa, do kebabov, šalátov, jogurtových dippov, ale aj strukovín. Sumah vďaka svojej kyslej chuti v receptoch nahrádza ocot. Použitie Sumah je korenie arabskej a tureckej kuchyne, pridáva sa do kebabov, hodí sa na grilované mäso, do šalátov, jogurtových dipov a strukovín. Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.
Zloženie |
100% Rhus coriaria |
Obsah |
1000g |