Oolong je polofermentovaný čaj a často je nazývaný červeným alebo hnedým čajom. Z hľadiska postupu pri spracovaní ho možno radiť medzi zelený a čierny čaj. Čajové lístky sa musia po zbere najskôr nechať povädnúť na slnku. Potom sú uložené do miestnosti na odpočinok, a nakoniec prebieha proces fermentácie. Lístky sa neustále ľahko pretriasajú, aby vypustili bunkovú šťavu, ktorá reaguje s kyslíkom. Dochádza teda k čiastočnej fermentácii ako pri čiernom čaji. TIP: Hodí sa k obilninám, napr. celozrnnej ryži zmiešanej s trochou amarantu a sladkou zeleninou, keď pokvapkáte tekvicovým olejom, spojíte tak lahodný pokrm s výborným nápojom. Návod na prípravu 1-2 čajové lyžičky na šálku (200 ml), preliať horúcou vodou (cca 90 ° C). Nechať odstáť max. 3 - 5 min. Čaj Oolong je možné podľa chuti prelievať opakovane.
Zloženie |
100% čierny čaj Oolong BIO |
Obsah |
40g |