Klíčky žeruchy chutia príjemne pikantne a zároveň sú osviežujúce. Ich vysoký podiel horkých a aromatických látok priaznivo ovplyvňuje látkovú výmenu a činnosť obličiek. Glukosinoláty obsiahnuté v horčičných olejoch (až 60 %) sú obzvlášť zdraviu prospešné a pôsobia preventívne proti rakovine. Kľúčiky žeruchy sú pre svoj čistiaci účinok ideálne ako liek na jarné kúry. Okrem vysokého podielu vitamínu D majú aj vysoký obsah vitamínu C , a preto sa často konzumujú v zime ako prevencia infekcií. Klíčenie v nakľučovacej nádobe Žeruchu nie je nutné namáčať. Žerucha tvorí hlien a je preto priťahovaná k situ. Stačí rosiť vodou 3-5x denne. Klíčky sú pripravené na konzumáciu po 4-6 dňoch.
Zloženie |
Žerucha |
Obsah |
125g |
Značka |
Eschenfelder |