Reďkev Daikon (Raphanus sativus) čistí a má "otváracie" vlastnosti. Klíčky reďkovky obsahujú 37% silice obsahujúcej síru s vysokým podielom horčičného oleja (štipľavých látok) a pôsobia hojivo na sliznice dutín, prečisťujú dýchacie cesty a stimulujú trávenie. Silice a horčiny v klíčkoch majú obzvlášť zvýšený farmakologický účinok prostredníctvom procesu klíčenia . Klíčky reďkovky obsahujú okrem vitamínov A, B1, B2, niacínu a množstva vitamínu C , vápnik, fosfor, železo, draslík, sodík, zinok a horčík a tiež enzýmy a hormóny. Klíčky reďkovky sú obzvlášť pikantné, a preto nie sú pre citlivé prázdne žalúdky. Než si to pochutnáte, mali by ste niečo zjesť. Klíčenie v nakľučovacej nádobe Klíčky reďkovky sa ľahko pestujú v klíčkovej nádobe a dajú sa zberať po 5 - 7 dňoch. Jemné vláknité korienky, ktoré sa tvoria pri klíčení, by sa nemali zamieňať s plesňou. Esenciálne oleje obsiahnuté v semenách reďkovky môžu brániť rastu plesní, baktérií a patogénov. Niektoré semená reďkovky pridané do iných klíčkových plodín „čistia“ prostredie.
Zloženie |
Reďvička Daikon |
Obsah |
100g |
Značka |
Eschenfelder |