Fazuľa mungo alebo zelené sójové bôby produkujú chrumkavé, šťavnaté sadenice známe ako fazuľové klíčky kvôli vysokému obsahu tekutiny (takmer 90%, porovnateľné s akýmkoľvek ovocím). Ich osviežujúca, sladkastá chuť sa veľmi dobre hodí do šalátov a pikantne korenených obilných jedál. Zdravotná hodnota klíčkov fazule mungo spočíva v ich vysokom obsahu vitamínov (A, B1, B2, C), najmä vitamínu E , ktorý sa počas procesu klíčenia dramaticky zvyšuje a preukázateľne má omladzujúce účinky. Klíčky mungo sú ďalej bohaté rastové hormóny , enzýmy a cholín. Upozornenie: Fazuľa mungo sú strukovina av závislosti od jedinca by sa nemala konzumovať surová. Kľúčiky odporúčame ľahko podusiť alebo orestovať (3-5 minút). Klíčenie v nakľučovacej nádobe Fazuľa mungo sa pestujú v nakľučovacej nádobe a je možné ich zberať od 3. dňa alebo ako dlhé a silné fazuľové klíčky po 8 - 10 dňoch. Zelené šupky je možné konzumovať (v čínskych pokrmoch sú odstránené iba z vizuálnych dôvodov).
Zloženie |
Fazuľa mungo |
Obsah |
500g |
Značka |
Eschenfelder |