Hrach alebo inak zelený hrášok, patrí do čeľade motýlovitých (odroda Pisum sativum). Pestovanie klíčkov je v nádobe na klíčky Eschenfelder veľmi jednoduché. Semená hrachu sa namočia na 10 - 12 hodín, potom sa dvakrát denne prepláchnu čerstvou vodou a čerstvé klíčky sa môžu žať už po 3 - 6 dňoch. S obsahom bielkovín 25% a všetkými ôsmimi esenciálnymi aminokyselinami je hrášok jednou z najviac na bielkoviny bohatých zelenín. Vitamíny A, B1, B2, B6 a C robia hrášok cenným, rovnako ako jeho minerály vápnik, fosfor, horčík, meď, mangán, zinok, železo, kremík, draslík, síra a sodík. Upozornenie: Zelený hrášok je strukovina av závislosti od jedinca by sa nemal konzumovať surový. Kľúčiky odporúčame ľahko podusiť alebo orestovať (3-5 minút). Klíčenie v nakľučovacej nádobe Semená hrachu sa namočia na 10 - 12 hodín, potom sa dvakrát denne prepláchnu čerstvou vodou a čerstvé klíčky sa môžu žať už po 3 - 6 dňoch. .
Zloženie |
Zelený hrach |
Obsah |
500g |
Značka |
Eschenfelder |