Kľúčiky červenej kapusty obsahujú nielen veľa vitamínu C, B1 a B2, ale aj sekundárne rastlinné látky, flavonoidy. Tie sa nachádzajú predovšetkým v červenej zelenine a podobne ako karotenoidy sú rozšírené v rastlinnej ríši. Klíčky červenej kapusty obsahujú tiež veľké množstvo vlákniny a dôležitých minerálnych látok - napr. B. Draslík a vápnik - rovnako ako horčičné oleje a prispievajú k zlepšeniu imunitného systému. Majú antikarcinogénne, tráviace a močopudné účinky. Anthokyany, podskupina flavonoidov, dodávajú čerešniam, slivkám, červeným bobúľ, červenej kapuste a baklažánu ich červenú, modrú alebo fialovú farbu. Klíčky červenej kapusty vyzerajú krásne a majú typicky "uhlovú" jemne kyslastú chuť. Hodí sa na zdobenie mnohých pokrmov a dajú sa veľmi dobre kombinovať aj so sladkým ovocím. Klíčenie v nakľučovacej nádobe Po asi 6 - 8 dňoch klíčenia v nádobe na klíčky je možné klíčky žať a konzumovať surové. .
Zloženie |
Červená kapusta |
Obsah |
90g |
Značka |
Eschenfelder |