Rukola bola v minulých storočiach považovaná za afrodiziakum a klíčky sú všeobecne súčasťou jedálnych lístkov všetkých kultúr. Pri procese klíčenia začnú v semenách prebiehať metabolické deje, ktoré aktivujú enzýmy a obsah prospešných látok v nich až niekoľkonásobne vzrastie. Mladé klíčiace rastlinky sú bohaté na vitamíny, enzýmy, aminokyseliny, minerálne látky a stopové prvky. Rukola obohatí naše jedlo svojou jedinečnou chuťou. Je vynikajúci v zmesi s hlávkovým šalátom. Návod na klíčenie Nechajte semienka namočené iba 5-10 minút. Potom semienka prepláchnite pod vodou a umiestnite do nádoby na klíčenie. Preplachujte starostlivo 1x denne. Doba klíčenia je 5-6 dní. Pred konzumáciou klíčky opláchnite. Hotové klíčky je možné uchovávať v chladničke po dobu 1 týždňa. Alergény: Môže obsahovať stopy arašidov, sezamu, lepku a ďalších škrupinových plodov. Skladujte v suchu a tme. Pri klíčení udržujte pri izbovej teplote cca 20 °C.
Zloženie |
Kľúčiky rukoly (Eruca Sativa) |
Obsah |
100g |
Značka |
Allnature |