Mandle patria všeobecne medzi najobľúbenejšie a najdostupnejšie druhy orechov. Okrem lahodnej chuti, ktorú každý dobre pozná na prvé uhryznutie, sú vynikajúcim zdrojom vitamínov, minerálnych látok, vlákniny, bielkovín i nenasýtených mastných kyselín. Predstavujú tak skvelý doplnok zdravého jedálnička. Mandle sú nielen skvelú rýchlu desiatou, ale svoje využitie nájdu aj pri pečení, varení či prípravu zdravých raňajkových kaší. Tip na Mandľový syr Mandle rozmixujeme a cez noc namočíme do vody, tekutinu precedíme a hmotu zmiešame s olivovým olejom, cesnakom, citrónom a bylinkami podľa vášho želania. Necháme odležať a máte krásny, zdravý mandľový syr. Upozornenie Alergény: Mandle. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu, orechov, sóje a mlieka. Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota 2428 kJ / 590 kcal Tuky - z toho nasýtené mastné kyseliny 53 g 3,9 g Sacharidy - z toho cukry 19 g 4,6 g bielkoviny 21 g soľ 0 g.