Egypťania vraj jej semienka využívali ako korenie. Naklíčené si ich môžete vychutnať už po niekoľkých dňoch a ich sila a pikantná chuť vás určite milo prekvapí. Pri klíčení vonia po karí. Pískavica sa používa do chutney, do omáčok a v Indii aj ako náhrada kávy. Klíčky pískavice sa skvele hodia aj k cestovinovým pokrmom. Návod na použitie doba namáčania: 6-8 hodín, potom opláchnuť, doba klíčenia: 2 dni v tme, potom 2-4 dni na svetle, ideálna teplota: 18-20 °C, 2 x denne oplachovať. TIP: Výhonky skonzumujte čo najskôr, prípadne je možné 2-3 dni uchovať v chladničke - inak zhorknú. Pred konzumáciou ešte opláchnuť teplou vodou.
Výrobca |
SONNENTOR s.r.o.; Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika |