Záhradná žerucha má pôvod v Perzii a do Európy ju priviezli Rimania. Pri jarnej únave je ideálnym pomocníkom. Mladé lístky žeruchy majú výraznú arómu as obľubou sa používajú ako prísada do šalátov, majonéz, syrov a vajíčok alebo na dozdobenie chleba s maslom. Okrem naklíčených lístkov môžete konzumovať aj lístky dospelých rastlín. Návod na použitie Žeruchu nemusíte namáčať, jednoducho ju dáte do nakľučovacej misky, ktorá je vyplnená vatou alebo substrátom. Pokiaľ ju nakľučujete v nakľučovadle, dôkladne ju preplachujte, pretože klíčiace semienka sú charakteristické vysokou tvorbou slizu a môžu plesnivieť. Klíčenie: cca. 3–7 dní, substrát musí byť stále vlhký.
Výrobca |
SONNENTOR s.r.o.; Příhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika |