Intenzívna, sladká chuť anízu podobná sladkému drievku je unikátna, ale tiež nie je pre každého to pravé. Človek ho buď miluje alebo nenávidí. V kuchyni sa aníz používa podobne ako fenikel na zjemnenie chleba, pečiva a koláčov. Pohľad do ďalekých krajín však dokazuje, že sa dá aníz mnohostranne využiť. Aníz orestovaný krátko v olivovom oleji dodá úplne zvláštnu a ojedinelú chuť napríklad indickému Dhalu (šošovkový pokrm), rybe na kari alebo zelenine. Najlepšie sa rozvinie, ak ho tesne pred použitím rozdrvíte v mažiari. S anízom sa chodilo kedysi spať, pretože vraj zaháňal nočné mory . Skladovať v suchu a chlade. Produkt je vegán, BIO a ručne ekobalený.
Výrobca |
SONNENTOR sro; Príhon 943, 696 15 Čejkovice, Česká republika |
Zloženie |
Aníz bio |
Krajina pôvodu |
Rakúsko |
Obsah |
50g |
Druh |
Jednodruhový |