Adžika je koreniaci prípravok gruzínskej a arménskej kuchyne. Jedná sa o slabo pikantné korenie s veľmi nezvyklou a očarujúcou chuťou , ktorá skrýva koriander, cesnak, saturejku i chilli. Vôňa je prekvapivo jemná a decentná, farba červenkastá po sladkej paprike. Použitie a skladovanie Adžika je výborná na dochutenie jahňacieho mäsa, hydiny , pri príprave pečených zemiakov i zeleniny. Najlepšie vynikne, pokiaľ korenie zmiešame s olejom a necháme odležať aspoň jeden deň. Vďaka tomu chuť adžiky prejde do oleja a následne ľahšie do potraviny. Odporúčame kombináciu adžiky a baklažánu alebo patizónu. Uchovávajte v suchu a starostlivo uzatvárajte.
Zloženie |
Paprika, koriander, cesnak, pískavice, soľ (max. 15 %), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list. |
Obsah |
1000g |