Kokosový cukor je obľúbenou náhradou za najčastejšie používaný biely rafinovaný cukor alebo cukor trstinový. Kokosový cukor sa získava podobne ako kokosový sirup z nektáru okvetia kokosových paliem. Kokosový cukor má nízky glykemický index, a preto je vhodný aj pre diabetikov. Čo sa týka zloženia, kokosový cukor obsahuje vitamíny skupiny B, minerálne látky ako horčík, draslík, zinok či železo. Okrem toho mu nechýbajú ani dôležité antioxidanty a 14 druhov aminokyselín. Predstavuje tak zdravší variant sladenia. Už pri prvom ochutnaní zaujme svojou karamelovou chuťou a typickou arómou. V neposlednom rade má veľmi dobrú rozpustnosť a je tak ideálny na sladenie nápojov, pečenie sladkých pochúťok i cukroviniek alebo na prípravu zmrzliny. Alergény: Môže obsahovať stopy lepku, arašidov a škrupinových plodov. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1633 kJ/390 kcal Tuky - z toho nasýtené mastné kyseliny 1,5 g 0 g Sacharidy - z toho cukry 96,6 g 95,8 g Bielkoviny 1,67 g Soľ 0,1 g.
Zloženie |
100% kokosový cukor |
Obsah |
250g |