Lyofilizované jahody, teda jahody sušené mrazom, prechádzajú procesom, pri ktorom je ovocie prudko zmrazené a následne pomalu sušené vo vákuu. Tu dochádza k odstráneniu 95% vody a tiež kyseliny octovej. Lyofilizované ovocie si zachováva svoju chuť, vôňu, štruktúru i prirodzenú farbu, ale aj vitamíny, živiny a minerály bežne obsiahnuté v čerstvom ovocí. Pokiaľ mrazom sušené ovocie správne skladujete, má dlhú trvanlivosť. Mrazom sušené jahody si uchovávajú vlastnosti čerstvých jahôd s príjemným chrumknutím. Alergény: Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sezamu a škrupinových plodov. Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1404 kJ/334 kcal Tuky - z toho nasýtené mastné kyseliny 3,1 g.
Zloženie |
Mrazom sušené jahody. |
Obsah |
20g |